MYYMÄLÄ AUKI AINOASTAAN AJANVARAUKSELLA 1.3. ETEENPÄIN.

ASIAKASPALVELUMME ON PAHASTI RUUHKAUTUNUT. SUOSITHAN VERKKOKAUPPAA, SE ON TÄLLÄ HETKELLÄ NOPEIN JA USEIN AINOA TAPA SAADA PYÖRÄ.

BLOGI

TARINOITA MAASTOPYÖRÄILYN MAAILMASTA

Talvipyöräilyn iloa


5.2.2021


Suomessa on tänä talvena saatu nauttia kauniista pakkaspäivistä ja runsaasta lumimäärästä koko maassa. Nuoren maastopyöräilijän Henriikka Kiurun mukaan parasta ajanvietettä pakkaspäivänä onkin metsässä pyöräily ja maisemien ihailu.


Cube-maastopyörä talvella metsässä


Talvipyöräily vaatii omat varusteensa ja Henriikka luottaa Schwalben Nobby Nic korkeakuvioisiin nappularenkaisiin sisäkumeilla ja 1,5 bar paineilla. Hän ajaa talvisin myös sisällä Bianchi 1885 Alu Hydro Carbonilla ja Taxcin rullilla.


Koska tänä talvena pakkaset ovat paukkuneet, kannattaa maastopyöräilijän panostaa myös oikeisiin vaatteisiin. Housujen ja takintulee olla lämpimät mutta silti hengittävää materiaalia. Hyvissä hanskoissa sormet eivät jäädy ja jarru- ja vaihdevipujen käyttö sujuu näppärästi. Kypärän alle mahtuva pipo ja varpaita lämmittävät kengänsuojat viimeistelevät paketin.


Helmikuussa päivät alkavat jo pidetä, mutta illat ovat pimeitä vielä pitkään, joten pyöräilijän täytyy sekä näkyä että nähdä pitkälle. Erilaiset heijastinliivit, etu- ja takavalot ja otsalamput takaavat näkyvyyden, pyöräilee sitten metsässä tai pyörätiellä.


Viime aikoina sää on todella suosinut talvipyöräilijää ja toistaiseksi aurinkoiset pakkaspäivät näyttävät jatkuvan, ainakin Tampereen seudulla. Talvipyöräily-kategoriastamme löytyy sopivat varusteet niin ankariin pakkasiin kuin vetisille räntäkeleille. Toivottavasti jälkimmäisiä saadaan kuitenkin odottaa vielä hetki!Esittelyssä N14 Kultainen Kampi Cupin voittaja Henriikka Kiuru


30.11.2020


Henriikka Kiuru Cube-pyöränsä kanssa

Moi!


Olen Henriikka Kiuru ja asun Valkeakoskella. Olen 14-vuotias ja aloitin maastopyöräilyn 6-7 -vuotiaana. Kiertelin lisenssivapaita kilpailuja Jämillä, Aulangolla, Valkeakoskella ja Korsossa. Liikuin muutenkin paljon pyörällä muun liikunnan lisäksi. Vaihdoin hiihtolajit kokonaan maastopyöräilyyn kevään 2020 aikana ja hankimme minulle lisenssin VLKMTB-seuramme jäsenenä. Tavoitteenani on kehittyä maastopyöräilijänä ja kierrellä kisoja. Ensi kesänä siirryn 16-vuotiaiden sarjaan, jossa vaatimustaso kasvaa huomattavasti.


Kesä 2020 meni mukavasti ja tavoitteeni oli kiertää kaikki Kultaisen Kammen MTB-kisat viimeistä kisaa lukuunottamatta. Niin kävikin ja sain tasaisella ajolla kerättyä riittävät pisteet MTB-cup voittoon N14-sarjassa.


Nopeus- ja taito-ominaisuudet tuli hankittua lapsuusaikana hyvin monipuolisella liikkumisella. 13-vuotiaana aloin keskittymään voimaharjoitteluun. Kestävyysharjoittelu on toki pääasia.


Keskityn mieluiten kunkin ikävaiheen tärkeimpiin juttuihin, jotka juuri sillä hetkellä tarttuvat parhaiten ja tuottavat tulosta. Tällä hetkellä voisi sanoa että harjoittelen harjoittelemista sekä kilpailemista. En ota paineita mistään, sillä siitä ei ole mitään hyötyä.


Esimerkiksi viime viikolla yksi harjoittelupäivä kulki seuraavasti: 2h 30min kevyttä peruskestävyysajoa, jonka päätteeksi tietenkin Korkeakankaan laskettelurinteen päälle kiipeäminen ja DH2 lasku. Illalla vielä 1h 30min sählyä, jonka jälkeen 4h treenipäivä saatiin päätökseen.

Henriikka Kiuru Cube-pyörän kanssa lumisen mäen päällä

Aamulenkki -2 asteen pakkasessa tuo vireyttä päivään


Keväällä 2020 sain ensimmäisen kunnollisen maastopyöräni. Ajan Cube Stereo SLT 140 täyshiilikuitupyörällä, jossa on Fox Factory -jousitus. Pyörä on mainio monipuolisuudellaan, vaikka ei ole kaikkein kevyin mahdollinen. Vaativat laskut ja tekniset kohdat on todella helppo ajaa. Lisäksi maratonmatkoilla ajamisen helppous ja rentous tuottavat hyvän tuloksen. Etelä-Suomen vähälumisina talvina on mukava pyöräillä hiihdon sijasta.


Kannustan kaikkia tyttöjä ja poikia mukaan maastopyöräilyn pariin!

Henriikka Kiuru Cube-pyörän selässä XCO-kilpailussa

Korkeakankaan XCO-kisat 2020. Valokuvaaja Tero Kukkamäki.

SEURAA MEITÄ

RTECH / AUTOKESKUKSENTIE 7, 33960, PIRKKALA / RTECH@RTECH.FI / PUH. 010 423 3030 (8,35 SNT / PUHELU + 16,69 SNT / MINUUTTI) / ASIAKASPALVELUSSA RUUHKAA, SUOSITHAN SÄHKÖPOSTIA