lastenpyörät cubelta
Valikoimastamme löydät lastenpyörät kaikenikäisille eri ajotarkoituksiin aina potkupyöristä täysjousitettuihin maastopyöriin ja sähköavusteisiin pyöriin asti. Mikäli suunnitelmissa on koulumatkapyöräilyn aloittaminen, kannattaa käydä katsomassa aiheeseen liittyvät vinkit blogipostauksestamme Koulumatkapyöräilyn aapinen. Jos pyörien nimissä esiintyvät lyhenteet eivät ole ennestään tuttuja, kannattaa katsoa läpi myös blogipostauksemme Lastenpyörien lyhenteet.
lasten potkupyörät
“Se on helppoa kuin pyörällä ajaminen” saattaa kuulla arkipuheessa viitaten jonkin asian helppouteen. Pyörällä ajamisen taito on yksi niistä harvoista taidoista, jonka kun kerran oppii, on sitä vaikea unohtaa. Tämän takia on erittäin tärkeää, että tämän taidon oppii hyvin jo aivan lapsesta lähtien. Perheen pienimmille meillä on saatavilla lasten potkupyöriä mahdollistamaan polkupyörällä ajamisen opettelun jo todella nuoresta iästä lähtien. Viimeaikaiset tutkimukset osoittavat, että potkupyörä on tehokkaampi tapa opetella pyöräilemistä kuin harjoitteleminen apupyörien avulla. Myös nykytiedon valossa potkupyörästä kannattaisi siirtyä suoraan oikeaan polkupyörään ilman apupyöriä. Potkupyöriä meillä on saatavilla 80-100 cm pitkille pyöräilyn harjoittelijoille.
LASTEN POLKUPYÖRÄT
Kun taitoja sekä onnistumisen kokemuksia on kerätty potkupyörän avulla ja lapsi on varmempi tämän kanssa, on aika siirtyä harjoittelemaan oikealla polkupyörällä pyöräilemistä. Pyöräilyn opetteleminen on lapsen lisäksi myös vanhemmille iso askel. Lapsen kokema onnistumisen riemu on sanoinkuvaamatonta. Jotta lapsi saa pyöräilemisestä kaiken ilon irti, tulee pyörän olla hyvä, helppo hallita ja kevyt ajaa. Pyörässä tulee olla myös tehokkaat jarrut. Jotta nämä edellä mainitut asiat saataisiin mahdollistettua lapselle, suosittelemme lämpimästi panostamaan lasten polkupyörään jo aivan pienestä pitäen.
Meillä on saatavilla polkupyöriä alkaen 90 cm pitkille polkijoille. Nämä lastenpyörät ovat käyneet läpi laajat CUBEn turvallisuustestit, joten vanhemmat ja lapset voivat olla turvallisin mielin. Lasten polkupyörän rungon kulmat ja reunat ovat pyöristetty minimoimaan loukkaantumisen todennäköisyyttä. Näissä pyörissä runko on kestävää mutta kevyttä alumiinia, mikä tekee rungosta erittäin lujan kestämään vauhdikasta käyttöä.
Rtechillä on saatavilla perinteisiä lasten polkupyöriä sekä lasten maastopyöriä. Keskenään näiden erot eivät ole suuret. Lasten maastopyörän osissa sekä geometriassa on huomioitu enemmän pyörään kohdistuva maaston aiheuttama rasitus, minkä vuoksi osat ovat maastopyörissä hieman laadukkaammat kuin perinteisessä polkupyörässä. CUBEn pyörissä koko on yleensä ratkaiseva kertomaan, onko pyörä perinteinen polkupyörä vai maastopyörä. 24" koko ja tästä isommat pyörät ovat maastopyöriä joustokeulan ansiosta, tätä pienemmät ovat yleensä polkupyöriä.
Lasten maastopyöristä on saatavilla kahta eri mallia: täysjousitettua sekä jäykkäperäistä eli etujousitettua. Jäykkäperäinen maastopyörä on maastopyörien klassikko. Tässä mallissa jousitus on painotettu pyörän etuosaan tehden pyörästä todella hyvän vaihtelevaan maastoon. Täysjousitetussa maastopyörässä jousitus on niin pyörän etu- kuin takaosassa tehden pyörästä ihanteellisen kinttupoluille ja haastaville metsäreiteille.
Lapsi taittaa koulumatkat sujuvasti ja kevyesti niin perinteisellä lasten polkupyörällä kuin lasten maastopyörällä. Koulumatkojen ajaminen pyörällä on lapselle iso virstanpylväs ja tämä saattaa myös jännittää hieman vanhempia. Me olemme koonneet kattavan blogipostauksen huomioistamme ja vinkeistä, joita tulevan koulumatkapyöräilijän sekä vanhempien on hyvä ottaa huomioon lapsen aloittaessa kouluun pyöräilyn. Jos aihe kiinnostaa, kannattaa lukea Koulumatkapyöräilyn aapinen.
Katso lasten maastopyörät
NUORTEN POLKUPYÖRÄT
Meillä Rtechillä on myös nuorille saatavilla perinteistä polkupyörää aina kokoon 26" asti. Suurin osa nuorille tarkoitetuista isoimmista pyöristä on maastopyöriä. Kuten lapsille, myös nuorille on saatavilla maastopyörää niin täysjousitettuna kuin jäykkäperäisenä. Kaikkiin nuorten maastopyöriin on asennettavissa lialta suojaavat lokasuojat. Lisänä isommille lapsille ja nuorille on saatavilla sähkömaastopyöriä. Sähkömaastopyörä on erinomainen kulkuväline, jolla lapsi tai nuori pääsee kulkemaan itsenäisesti hieman pidemmät koulumatkat sekä matkat harrastuksiin. Nuorten sähkömaastopyörässä olevan sähkömoottorin avustus on täysin säädettävissä tarpeiden mukaan: se voi tukea kulkua koko matkan tai vain silloin, kun tarvitsee pientä tsemppausta tiukoissa paikoissa. Sähköavustimen antama maksimiavustus on 25 km/h, mikä mahdollistaa siirtymisen paikasta toiseen nopeasti ja ilman turhaa hikoilua. Tämä nopeus takaa nuorella myös vauhdin hurman.
Katso nuorten sähköpyörät
Minkä kokoinen pyörä lapselle?
Yksi isoimmista kysymyksistä, mitä kohtaamme lastenpyörien kanssa on, minkä kokoinen pyörä on lapselle sopiva. Tämän johdosta olemme tehneet tästä aiheesta kattavan blogipostauksen. Blogipostauksessa ohjeistetaan, miten lapselle valitaan oikean kokoinen pyörä ja miten se säädetään lapselle sopivaksi. Jos aihe kiinnostaa, kannattaa käydä tutustumassa tähän blogipostaukseemme Näin valitset oikean kokoisen lastenpyörän.
Meillä lastenpyörät ilmoitetaan tuumakoon mukaan.
16 tuumainen pyörä: On yleensä lasten ensimmäinen polkimilla oleva pyörä. Tätä pienemmät pyörät ovat lähtökohtaisesti aina potkupyöriä. 16 tuumainen pyörä sopii noin 90-110 cm mittaiselle polkijalle. Näissä 16 tuumaisissa pyörissä on lähtökohtaisesti kaikissa pyöristetyt kulmat sekä reunat lisäämään pyörän turvallisuutta. Vanhemmat voivat luottaa siihen, että nämä pyörät ovat turvallisia, sillä ne on testattu perusteellisesti Cuben tehdastesteissä.
20 tuumainen pyörä: On yleensä sopiva noin 110-125 cm pituiselle polkijalle. Tämän pyörän avulla käydään usein läpi iso virstanpylväs: päästään eroon apupyöristä. 20 tuumaisessa pyörässä pyörä alkaa myös ominaisuuksiltaan muistuttamaan jo enemmän aikuistenpyörää pienellä twistillä: pyörässä on vaihdettava takavaihtajan korvake, jonka ansiosta pieni kaatuminen ei pilaa pyörän runkoa.
24 tuumainen pyörä: On sopiva noin 125-140 cm pituiselle polkijalle. Koska suurimmassa osassa Suomen kouluista polkupyörällä saa alkaa kulkea koulumatkoja vasta kolmannella luokalla, on 24 tuumainen pyörä yleensä ensimmäinen pyörä, jolla lapset kulkevat kouluun. Tässä koossa on myös ensimmäistä kertaa mahdollista ostaa lapselle sähköpyörä.
26 tuumainen pyörä: On rungoltaan isoin nuorille suunniteltu pyörä ja se on suunniteltu noin 140-158 cm pituiselle polkijalle. Tämän koon jälkeen nuori siirtyy kokonaan aikuisten mittataulukon puolelle. Meillä myytävät 26 tuumaiset pyörät ovat lähtökohtaisesti kaikki maastopyöriä. Nämä muistuttavat erittäin paljon ominaisuuksiltaan aikuisten maastopyöriä ja usein esimerkiksi pyörän runko on valmistettu samasta materiaalista, mistä aikuisten pyörät ovat valmistettu.
onko haluamasi pyörämalli tai koko loppunut?
Meillä tulee jatkuvasti uusia pyörämalleja sekä kokoja varastoomme, mutta osa näistä pyöristä on jo ennalta varattuja. Jos haluat tietää tarkemmin pyörän saatavuudesta tai haluat varata lastenpyörän etukäteen, ota meihin yhteyttä sähköpostitse rtech@rtech.fi Varaus on veloitukseton eikä sitouta sinua mihinkään.
LASTEN JA NUORTEN POLKUPYÖRIEN HUOLTAMINEN SEKÄ LISÄVARUSTEET
Lastenpyörät, kuten mitkä tahansa muutkin pyörät, tulee huoltaa säännöllisin väliajoin. Alle 16“ polkupyörälle ei tarvitse tehdä ensihuoltoa, mutta kaikille tätä isommille pyörille ensihuolto on tärkeä tehdä turvallisen pyöräilyn varmistamiseksi sekä pyörän hyvän kunnon ylläpitämiseksi. Suurimpaan osaan polkupyöristä ensihuolto tulee tehdä viimeistään noin 500 ajokilometrin kohdalla tai viiden kuukauden kuluttua pyörän ostamisesta. Sähköpyörissä ensihuolto tulee ajokilometrien osalta hieman nopeammin vastaan ja sähköpyörä olisikin hyvä käyttää ensihuollossa 300-500 ajokilometrin kohdalla tai viimeistään viiden kuukauden kuluttua pyörän ostosta. Sähköpyöriin, jossa on kiinteä näyttö, tulee näytölle ilmoitus, kun sähköpyörä tulee viedä huoltoon. Jos sähköpyörässä ei ole pyörään kiinnitettyä näyttöä, suosittelemme lataamaan ainakin Bosch eBike Flow -sovelluksen, joka ilmoittaa sinulle sähköpyörän huolloista. eBike Flow -sovellus on saatavilla niin Androidille kuin iOSille.
Pyörän pitkäikäisen käytön takaamiseksi pyörä kannattaa aina puhdistaa tarpeen vaatiessa. Ajettaessa mutaisilla alueilla pyörä tulee aina käytön lopettamisen jälkeen puhdistaa liasta ja kurasta. Muta ja lika kuluttavat pyörän osia ja lyhentävät tällöin huoltoväliä. Meiltä Rtechiltä löydät kaikki pyörän puhdistamiseen tarvittavat välineet ja pesuaineet. Lapsi kannattaa ottaa mahdollisuuksien salliessa mukaan pyörän puhdistukseen kunnossapitoon jo heti pienestä pitäen, jotta hän osaa myös isompana huolehtia itse omasta pyörästä. Olemme myös kuulleet, että pyörän peseminen on lapsille mieluista puuhaa etenkin kuumina kesäpäivinä. Ketjut tulisi muistaa voidella aina pesujen jälkeen. Talvella pyörää kannattaa mahdollisuuksien mukaan säilyttää aina lämmitetyssä varastossa (etenkin sähköpyörää) ja pyörästä tulee poistaa lumi ja loska ennen sisätiloihin viemistä.
Uuden ajokauden alkaessa pyörä kannattaa aina mahdollisuuksien mukaan viedä kausihuoltoon, missä varmistetaan kaikkien osien kunto ja näin lisätään pyöräilemisen turvallisuutta. Jos pyörä on kunnossa, etkä halua viedä sitä kausihuoltoon, voit myös tehdä pyörän perustarkastuksen itse. Ajokauden alkaessa kannattaa talven jäljiltä tarkistaa rengaspaineet, ketjut, jarrut, vaihteet, satula (ja satulan oikea korkeus) sekä tarkistaa ruuvien ja pulttien kireydet. Kausihuollot olisivat kuitenkin hyvä tehdä säännöllisesti sekä käyttää pyörää aina tarpeen mukaan myös iskarihuollossa. Meiltä saat varattua ajat sekä CUBEn pyörähuoltoon että FOXin iskarihuoltoihin.
Pyörän huoltamisen lisäksi myös lisävarusteet ovat todella tärkeät osa pyöräilyn turvallisuutta. Meiltä Rtechiltä saat kaikki pyöräilyyn tarvittavat lisävarusteet aina kypärästä vaatteisiin asti. Vuonna 2020 voimaan tullut tieliikennelaki velvoittaa lisäämään pyörään niin etu- kuin takavalonkin, etuvalon tulee olla vaalea ja takavalon punainen. Valot auttavat pyörän näkyvyyteen etenkin pimeinä syysiltoina. Valojen lisäksi suositellaan huomioimaan oma näkyvyys liikenteessä mm. erilaisten heijastavien vaatteiden sekä heijastimia sisältävien varusteiden avulla.